Een plantje én een Hof van Lofs Lid van de Orde van Oranje Nassau rijker

De tuinzaal van het klooster zat helemaal vol voor de opening van het nieuwe seizoen van de Hof van Lof. Er waren ruim 40 belangstellenden. De opening stond ditmaal in het teken van P. Titus Brandsma O.Carm. Als oud-leerling van de franciscanen in Megen, zalige en bijna heilige was het eigenlijk gek dat er nog geen plantje aan hem gewijd was in de Hof van Lof, vond het bestuur. Daar is deze middagverandering in gekomen.

Lekenkarmeliet Johan Wagemakers vertelde, aan de hand van foto’s, het levensverhaal van de Friese Titus Brandsma. Een leven dat leidde van Oegeklooster bij Bolsward, Megen, Boxmeer, Oss en Nijmegen en zou eindigen in concentratiekamp Dachau.

Br. Loek Bosch, de voorzitter, zegende de aarde en Hof van Loffers Diny Hees, An Rouw en Liduine Willemsen strooiden het zaad van een lage zonnebloem uit. “De zonnebloem past het beste bij Titus”, aldus lekenkarmeliet en bestuurslid Liduine Willemsen. “Maar de zonnebloem staat in de Hof van Lof al voor Franciscus”, aldus Loek Bosch: “om het verschil aan te geven krijgt Titus Brandsma een lagere soort.” De middag werd afgesloten met het zingen van het ‘Tituslied’ een kerkelijk lied gecomponeerd op een tekst van Titus Brandsma zelf.

Dick Roza

Maar deze dag was er meer aan de hand: in Oss werd Hof van Lof-vrijwilliger Dick Roza onderscheiden met een lintje. Hij kreeg dit onder andere voor zijn inzet voor Stichting Landschapsbeheer Oss. Daar verzorgt hij al21 jaar de nieuwsbrief, de pr en de werving van vrijwilligers, maar ook voor zijn vrijwilligerswerk bij Ons Welzijn, de wijkkrant Noord-Wester en natuurlijk onze Stichting hof van Lof.

Wat ons betreft: dik verdiend! Van harte gefeliciteerd, Dick!

Dubbel feest op deze lentevrijdag, dus!

De Hof van Lof is de komende maanden op vrijdag en zaterdag weer geopend. Het exacte programma vindt u onder de knop “kalender”. Weet u welkom! Graag tot ziens in de Hof van Lof! Een foto-impressie van de middag vindt u hier:

 

Weet u welkom! Graag tot ziens!