info@hofvanlof.nl  |  0412-465770
Volg ons :-

Programma

Rondleiding
Rondleidingen vinden gewoonlijk plaats op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.
In het eerste uur wordt door middel van plattegronden uitleg gegeven over de doelstelling en de indeling tuin van de tuin en wordt door middel van een PowerPointpresentatie een indruk gegeven van de bloemen en planten in de tuin. Daarna volgt in het tweede uur een rondleiding door de tuin. Zowel in het eerste als in het tweede deel van de film hoort u bovendien een aantal verhalen, die ontleend zijn aan de folklore, de volksfantasie, maar ook aan de bijbel. Tenslotte volgt een korte gezamenlijke afsluiting, waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld.
Als het regent, wordt het binnenprogramma uitgebreid met extra verhalen.

N.B. Voor de rondleidingen dient men zich aan te melden via:

rondleidingen@hofvanlof.nl


Rondleiding Kruidentuin
Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling door de kruidentuin o.l.v. kruidengeneeskundige Mia van den Hurk. Dit kan op zaterdag 31 juli.

Hiervoor aanmelden kan individueel of per groep bij:
Mia van den Hurk
Tel. 0412-452845
miavandenhurk@gmail.com


Scharrelmiddagen
Op deze middagen is tuin van 14.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoek. Er zijn twee gastvrouwen aanwezig, die u ontvangen met koffie en thee en u informatie geven over de tuin. Er is een tuingids beschikbaar waarmee u zelf vrij uw weg kunt zoeken door de tuin.

Voor de scharrelmiddagen hoeft u zich vooraf niet aan te melden.


Tentoonstelling
In de expositieruimte van de Hof van Lof (in één van de werkhuizen van het klooster) is een tentoonstelling opgesteld met geschilderde panelen, die elk een couplet van de Lofzang der Schepselen (het Zonnelied) van Franciscus uitbeelden. De panelen zijn geschilderd door Marleen van Schagen. Bovendien beschikken we over een serie tweeluiken ‘Bidden met bloemen’.