Hof van Lof 20 jaar

De vrijwilligers van de Hof van Lof hebben vandaag een klein feestje gevierd. Op de kop af 20 jaar geleden, op 17 februari 2000, werd de stichting Hof van Lof opgericht. Sindsdien komen er elk voorjaar en elke zomer vele mensen de tuin bezoeken voor een rondleiding of om te ‘scharrelen’.

Het deel van de groep vrijwilligers dat de tuin bijhoudt komt van eind maart tot begin op oktober elke dinsdagmorgen om te snoeien, schoffelen, knippen en te zaaien. Ook al 20 jaar.

Om de waardering voor hen te uitten en de Hof van Lof te vieren nodigden het stichtingsbestuur en de broeders de vrijwilligers voor één keer in het winterseizoen uit om bij elkaar te komen voor de twintigste verjaardag van de Hof van Lof. Het was duidelijk dat iedereen alweer staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Na een lekker stuk ‘verjaardagsvlaai’ hield An Rouw, rondleidster van het eerste uur, een kleine presentatie waarin de geschiedenis van de Hof van Lof in vogelvlucht langskwam. An Rouw verzorgt dit jaar ook de opening van de Hof van Lof op vrijdag 24 april. Dan spreekt zij over de heilige Anna, de moeder van Maria en daarmee de oma van Jezus.

Komt u ook dit seizoen? De exacte data waarop de Hof van Lof open is, staan hier in de kalender.