Hof van Lofuitje 2017

Op een warme junimiddag (donderdag 15 juni) gingen de vrijwilligers van de Hof van Lof op hun jaarlijkse uitje. Vanuit alle kanten vanuit Megen en Oss ging iedereen op de fiets naar ‘De Kapel’, het restaurant dat gevestigd in de voormalige kapel van het oude ziekenhuis van Oss.  Het is daarvan het laatste restant. We kregen daar een heerlijke lunch voorgezet.

Daarna gingen we op de fiets zuidwaarts naar de Landerij VanTosse.

De Landerij VanTosse omvat een gebied van 70 ha in het gebied Stelt-Elzen ten zuiden van Oss, de noordelijke begrenzing van natuurgebied de Maashorst. Het oude, grotendeels ongeschonden kampenlandschap met kleine akkers, hakhoutbosjes en houtwallen leent zich voor urenlang struinen langs korenvelden met bloeiende akkerranden, bloemrijke hooilandjes, poelen en fraaie bosranden.

Het kloppend hart van de Landerij VanTosse is de Tuinderij VanTosse aan het Laantje van Cumberland.

Hier werden we hartelijk ontvangen door Henk Smouten. Voor Dick Roza was het een ‘thuiswedstrijd’. Hij is al sinds het begin van de Landerij erbij betrokken. Na een mooie rondleiding over een stukje van het terrein – de groentetuin, met o.a. vergeten groente en ‘siberische honingbonen’, de bijenkast, het insectenhotel, een gegraven poel – waar kennen we dat van? – en de notenbomen – kregen we een lekker kopje koffie en een stukje vlaai.

Daar bedankten we Henk en zetten we onze voorzitter/penningmeester br. Loek Bosch in het zonnetje, in verband met zijn dubbele jubileum: 40 jaar priester en 25 jaar franciscaan. Liduine Willemsen ondersteunde de vreugde van de dag twee keer met een mooie, poëtische inbreng.

José en Ans… hartelijk dank voor de uitstekende organisatie.

Hier treft u nog een foto-impressie aan.

Deze diashow vereist JavaScript.