Opening Hof van Lof seizoen 2017


Vanmiddag werd, met een lezing door br. Theo van Adrichem, het seizoen van de Hof van Lof weer geopend. Br. Theo sprak over de pauselijke encycliek Laudato Si. Deze gaat in op de zorg voor de Schepping: het milieu en de armen. Het is een oproep aan de mens, vooral in de rijke landen, beter om te gaan met het millieu en de armen.

Theo legde enkele verbanden met de Hof van Lof. Volgens paus Franciscus (in de encycliek) moeten we er vanuit gaan dat elk wezen waarde heeft in de ogen van God, ook wanneer het in de ogen van de mens geen nut heeft. Dit is de insteek van de Hof van Lof: elke plant of bloem vertelt zijn eigen verhaal. Wij zijn allemaal deel van de schepping; dat ervaar je misschien wel het best als je – net als de vrijwilligers – op je knieën tussen de planten scharrelt.

Het weer werkte prima mee en de stemming was opperbest. Alle vrijwilligers staan weer te trappelen om u in de Hof van Lof te ontvangen. Kijk daarvoor in de Kalender.

Hier vindt u een foto-impressie van de middag.